SKÖTSELRÅD


Smörj lädret regelbundet.
Vi rekommenderar 
Equinaturas Leather Care 
som säljs här i webbshopen. 
Smörj inte lädertvål/läderfett på smycken eller stenar/pärlor!

För att putsa stenar/pärlor och smycken rekommenderar vi en putsduk och lämpligt medel. Vi håller just nu på att utveckla ett vårdkit för att rengöra och putsa strass och smycken!


Låt inte hästen klia sig med pannband/nosgrimma på! Det kan skava av stenar och andra detaljer samt få tråden att gå av. Lämna inte hästen utan uppsikt med utrustningen på!

Böj eller sträck inte ut pannband eller nosgrimma mer än nödvändigt. Och aldrig åt motsatt håll! Sömmarna kan gå av och strasstenar kan klicka ur. 

Förvara pannbandet svagt böjt när det inte används. Exempelvis på tränset eller i en låda. Detta gör så onödigt tryck undviks på sömmar och smycken och skyddar från yttre påverkan.

Utsätt inte utrustningen för onödig väta och förvara det torrt. Tänk på att smycken och sömmar inte är oförstörbart. Tråden är tålig men kommer brista vid för högt tryck.  


Skulle du tappa en sten så skickar vi ut nya som du kan ersätta med. Men om någon sten ramlar av ett smycke så måste tyvärr hela smycket bytas. De flesta pannband har garanti som ersätter en lagning/utbyte av smycke i sex månader från köpet. 

För att förlänga livslängden på pannband och andra produkter i läder så är det viktigt att man sköter om dem på rätt sätt. Här var några bra punkter som är bra att följa för att säkerställa att din utrustning håller länge!

Sköt om din utrustning, vårda den och var rädd om den! Skulle olyckan vara framme så är vi behjälpliga med lagningar och ersättningsdelar. Ha i åtanke att vissa smycken inte finns på lager och vissa smycken går inte att köpa in. Ska pannband eller annan utrustning returneras för lagning så ombesörjer köparen frakt, utrustningen ska skickas tillbaka i originalkartong, väl skyddat. Utrustning i felaktig eller oförsiktig emballage kommer nekas lagning och debiteras fraktkostnad. 

Har din garanti gått ut och du behöver en lagning? För 150:- lagar vi din utrustning. 
För att nyttja din garanti eller få din utrustning lagad kan du kontakta oss på [email protected], returen och mailet ska märkas med ditt ordernummer. 


MAY THE BLING BE WITH YOU!